Geupload bestand

Ondernemen in Deventer

Ondernemen in Deventer

Deventer is een stad met een ondernemend karakter. Dat zie je terug in het werkklimaat. Ongeveer 1/3 van de Deventer economie wordt draaiende gehouden door zelfstandig ondernemers. Daar wil je toch bij aansluiten?! Samen zorgen zij voor een mooie mix tussen kleine en grote organisaties, creatieve en industriële bedrijven en ondernemers die hun roots in Deventer hebben of juist hier naartoe getrokken zijn. Wat jouw verhaal ook is of gaat worden: in Deventer is altijd ruimte voor ondernemers die van aanpakken houden.

…in de Spotlight!

De Reisgenoot

Het is voor Singer songwriter en stadstroubadour Maarten van Veen door Corona zowat onmogelijk om zijn werk te doen.  “Heel veel wat ik doe draait om de samenkomst van mensen en dat is juist wat nu aan alle kanten vermeden moet worden. Daarom heb ik gevraagd om mee te denken met mijn business. Hierdoor heb ik mijn diensten nu geoptimaliseerd voor een online aanbod en geleerd om meer vraaggericht te denken.”

Lees het hele verhaal van Maarten > 

 

DEV&TER Jong

Casper Westerveld is als Young Professional voor zijn werk naar Deventer verhuisd: "Ik heb mij aangesloten bij het netwerk DEV&TER Jong om in deze - voor mij compleet nieuwe - stad een sociaal netwerk op te bouwen. Tegelijkertijd vind ik het erg leuk om op deze manier als één van de eersten op de hoogte te zijn van wat er allemaal speelt in Deventer." 

 

BSR Agency

"Van een lege koelkast naar wereldwijd succes". In 2010 staarde Dillion naar een lege koelkast in een gedeeld appartementje in de binnenstad. Hij woonde destijds samen met vriend en compagnon Rickert Hardon. Ze hadden hun banen opgezegd en gingen focussen op het starten van een internationaal fotopersbureau. Tien jaar en een trip naar America later en BSR Agency is uitgegroeid tot markleider in Nederland op het gebied van fotopers.

 

Melk & Noot

"Melk & Noot brengt duurzaam 'boeren' naar Deventer". Rick en Arjuna Huis in 't Veld zijn met het idee om duurzame voeding te produceren voor Deventer en omstreken aan de slag gegaan. De melkbrouwerij is de pionier "Naast onze 45 MRIJ-koeien, de paar kippen en biggen willen we meer verschillende dieren op een natuurlijke manier houden", vertelt Rick. Zo willen Rick en Arjuna geleidelijk uitbereiden om zo steeds meer mensen in Deventer en omsteken te voorzien van duurzame lokale voeding.

 

Ondernemersvereniging Diepenveen

"Gemoedelijkheid troef in een dorp vol levensgenieters", dat zegt Bert Nollen, eigenaar van wijnwinkel Proef! in Diepenveen. Bert is actief lid van Ondernemersvereniging Diepenveen en houdt van de gemoedelijkheid in Diepenveen. Als het met je onderneming tijdelijk wat slechter gaat, staan er altijd anderen voor je klaar. "Het is dorps; we werken hier nauw samen en kijken naar wat we voor elkaar kunnen betekenen", aldus Bert. 

 

Deventer Ziekenhuis

Susan werkt al 13 jaar in het Deventer Ziekenhuis. Ze begon haar carrière in de zorg als verzorgende IG bij een verzorgingstehuis met demente ouderen. Susan: ‘Na vijf jaar kende ik het wel een beetje en was ik nieuwsgierig naar het werken in een ziekenhuis. Acute zorg, geen dag hetzelfde en veel contact met patiënten en artsen.’

Lees het hele verhaal op: www.dz.nl

 

Factif

“Als je het goed wilt regelen moet je bij Factif zijn.” Doordat het bedrijf zich focust op het bouwen van webshops voor fysieke winkels, is Factif uitgegroeid tot één van de weinige specialisten op dit vlak in Nederland. De klanten zitten door het hele land en inmiddels zijn ook diverse Belgische webshops klant geworden. Na gesprekken met Duitslandspecialisten zijn er zelfs al klanten in Duitsland! Dit zal naar verwachting snel doorgroeien. “We bieden oplossingen die de Duitsers niet voor handen hebben.”

 

Flowmundo

Waar er een overload aan vacatures is in digital marketing, is er een schaarste aan goede digital marketeers. Kan deze ‘gap’ worden verkleind? Flowmundo biedt hier een oplossing voor: Online marketing studenten krijgen een kans om zich te ontwikkelen tot een young professional, al tijdens de studietijd! Hierbij hebben zij een bijbaan waarin ze worden opgeleid en getraind waardoor ze na het afstuderen direct de nodige werkervaring hebben om in een volwaardige functie te stappen.

 

Freshman

‘Er waren genoeg momenten dat ik door de stromende regen naar Schalkhaar fietste en dacht: ‘waar doe ik het voor?’, maar als ik ergens voor ga dan zet ik door.’ Vanuit de droom om gezond eten simpel te maken, startte Koen Wiggers het horecaconcept Freshman. Tijdens de coronapandemie groeide zijn bedrijf snel, waarna een fysieke locatie openen snel volgde. Dit werd de bibliotheek, een bijzondere plek middenin het centrum.

 

Inez Rensink

‘De aanleiding is vreselijk, maar ik stond wel direct in de Deventer samenleving.’ Inez Rensink leerde als nieuwe Programmamanager Economie en Internationaal Beleid de stad snel kennen. De coronacrisis zorgde ervoor dat Rensink gelijk om tafel zat met grote partijen en individuele ondernemers. ‘Ik ontdekte dat er in Deventer gemakkelijk samenwerkingen op gang komen tussen burgers, bedrijven en de gemeente.’ Naast de acute steunmaatregelen ligt de ambitie om een blijvende impact te hebben op de Deventer economie, met de focus op talent, de werkgelegenheid het woningaanbod.

 

Accountmanagement

Marthijn Koorenhof is één van de drie accountmanagers, die de gemeente Deventer rijk is. "Ondernemers helpen bij het verwezenlijken van hun wensen geeft mij telkens nieuwe energie. Elke dag is anders en dát is juist zo leuk. Het ontmoeten van nieuwe mensen en het onderhouden van bestaande relaties maakt mijn werk interessant. Starten in de binnenstad? Ik help je graag verder.” 

 

Arno Schuurs en Paulien van Noort

‘De zonsondergangen zijn hier zó mooi, wat zou het gaaf zijn om daar te wonen.’ Dit verlangen van Arno Schuurs en Paulien van Noort bleek meer dan een vage droom. Na een lange procedure van inschrijvingen, ontwerpen en zeven dagen per week bouwen, genieten ze nu van een prachtige woning. Het huis is resultaat van gedurfde keuzes en creativiteit. Genieten doet het gezin volop. ‘We zien het hoogwater tot dichtbij naderen en de koeien van de buurvrouw achter ons huis. Dat is echt bijzonder.’

 

Groen Woning- en Projectinrichting

Niels Heemskerk is de nieuwe algemeen directeur van Groen Woning- en Projectinrichting in Deventer. “Er zijn zoveel mooie bedrijven in Deventer en ik ben er trots op dat Groen daar één van is.” Als nieuwe directeur heeft Heemskerk als doel om sfeer te creëren voor zowel de klanten én voor de medewerkers. “Onze slogan is: sfeermakers bij uitstek”. Hierbij staan een optimale dienstverlening naar klanten en een goede werksfeer centraal.

 

GROHW

11 lokale bedrijven uit Deventer slaan de handen ineen door samen te werken aan het project GROHW. De centrale vraag die ze hiermee beantwoorden luidt: ‘Hoe kunnen we met groene waterstof productie overbelasting van het net voorkomen, zodat we op korte termijn lokaal en betaalbaar kunnen blijven verduurzamen?’ Op dit moment is de stad Deventer de pilotlocatie, maar het uiteindelijke doel is dat dit concept toepasbaar wordt in soortgelijke gebieden over de hele wereld.

 

Grouwstra

“Ik wil graag automonteur worden en zocht daarom naar een stageplaats bij een autobedrijf.” VMBO-leerling Dani Klunder liep twee weken stage in de werkplaats van autobedrijf Grouwstra. “Ik werd goed opgevangen door het team van de werkplaats en onder hun goede begeleiding heb ik ook leuke dingen mogen doen.” Op school wordt voornamelijk theoretisch les gegeven, dus vindt Dani het leuk dat hij bij zijn stage praktisch aan de slag kan. “Ik heb het zo leuk gehad bij Grouwstra dat ik graag als MBO-stagiair hier terug kom”.

 

Hillebrand Bouw

Hillebrand Bouw in Bathmen is een kleinschalig regionaal familiebedrijf voor particuliere opdrachtgevers. "We werken in de volle breedte van bouw en verbouw: van een nieuw te bouwen huis tot een verbouwing, klein of groot", aldus Peter Hillebrand. Met veel liefde en plezier werken zij aan zowel boerderijen als jaren '30 woningen, of het nu gaat om een badkamer, keuken of het plaatsen van een dakkapel, Hillebrand levert maatwerk, deskundig advies en een goede begeleiding.

 

Matz Carwash

“Bizar wat er allemaal is gebeurd en hoe dit nog steeds doorloopt”, zegt Martin Kniest, directeur van Matz Carwash. De documentaireserie over de autowasstraat, die de NPO in januari uitzond, was een grote hit. Bij Matz werken zestig mensen, waarvan 90 procent met een afstand tot de arbeidsmarkt. De mooiste reacties kwamen van bedrijven die aangeven het voorbeeld van Kniest te willen volgen door ook iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

 

Miss Bettie

‘Deze straat voelt als familie die elkaar helpt.’ Waar Femke Janzing eind 2019 enthousiast begon aan haar kledingzaak Miss Bettie, gooide corona roet in het eten. Dankzij de hulp van buurman Harm Janssens, eigenaar van Het Bouwhuis, is Miss Bettie omgetoverd tot delicatessenzaak. De ondernemers in de Overstraat steunen elkaar. ‘We doen het echt samen. De overbuurvrouw hielp met inrichten en ik kreeg allerlei spullen van verderop.’ Deze metamorfose geeft de Overstraat een nieuwe, unieke plek vol internationale en lokale delicatessen.

 

MKB Tradeoffice

"Bij ons kun je terecht met allerlei vragen over export. We zijn er voor zowel de startende, exporterende ondernemers als ook voor het in export gepokt en gemazelde MKB-bedrijf. We richten ons primair op de Stedendriehoek, maar bedrijven uit andere (omliggende) regio’s zijn ook van harte welkom". Het MKB Trade Office is ontstaan vanuit de exportgroep van het MKB-Deventer. Exportstimulering was en is hier een prioriteit die ook buiten de regio opvalt.

 

Pactum

"Een in 1933 opgericht Deventers installatiebedrijf, uitgegroeid tot één van Deventers grootste installateurs". Het bedrijf staat nu onder leiding van Arjen Vels en telt zestig enthousiaste medewerkers. Met werkzaamheden variërend van dakbedekking tot elektrotechnische installaties bedient Pactum vanuit de verstiging in Deventer de lokale markt bestaande uit Apeldoorn, Deventer en Zutphen. 

 

Saar aan huis

"Saar aan Huis is een snelgroeiende organisatie voor ouderenzorg en aanvullende mantelzorg. Onze organisatie heeft locaties in heel Nederland." Linda Roodhuizen is vestigingsmanager in Deventer. Zij kent de regio goed en helpt klanten de juiste zorg te vinden. Linda vindt het belangrijk dat er een goede klik is tussen de cliënt en "de Saar", zodat de cliënt zich volledig op zijn gemak voelt. 

 

Shampoobars

Gemiddeld verbruikt een mens zo’n 15 a 20 shampooflessen per jaar. Dit plastic afval overschot zette ondernemers Marc Koehl, Mark Sanders en Lyan Garritsen aan het denken. Onder het mom van “begin bij jezelf’ zijn ze gestart met hun onderneming: Shampoo Bars. De shampoo, conditioner en body bars bestaan voornamelijk uit natuurlijke cleaners, grondstoffen en essentiële oliën. De toekomst ziet er goed uit voor de ondernemers. Naast de groei in het assortiment en in het team, is de ambitie om het buitenland te veroveren met deze alternatieve shampoo!

 

Smurfit Kappa

"Smurfit Kappa maakt Deventer vrij van papierafval op World Cleanup Day". Zij hebben met hun kartonnen containers Deventer duurzaam schoongeveegd.

Als wereldspeler op het gebied van papieren verpakkingen, neemt Smurfit Kappa met dit soort projecten een leidende rol in het 'vergroenen' van de verpakkingsindustrie. En zoals zij zelf zeggen: "Om de beste te zijn hebben we de beste mensen nodig." Ben jij de beste? Neem dan een kijkje bij de Talent Ontwikkeling Programma's.

 

Raster

‘Over vijf jaar wil ik een A-artiest zijn die door iedereen wordt gebeld. Tegelijkertijd wil ik een positieve invloed hebben op andere jongeren.’ Joshua Deiman dreigde een leven van verkeerde keuzes tegemoet te gaan. Maar met behulp van Shout-Out, een groep jongeren begeleid vanuit Raster, vond Joshua zijn passie en leerde hij verantwoordelijkheden te pakken. Nu heeft-ie een baan, een opleiding en heeft hij als rapper ‘Jochie’ het doel om in de top van de hitlijsten te komen.

 

Super Lettele

Toen na 17 jaar de buurtsuper in Lettele dreigde te verdwijnen, sloten veertig vrijwilligers de handen ineen en transformeerden de zaak tot non-profit winkel: Super Lettele. ‘De bereidheid was enorm. Het was duidelijk dat als het er echt om gaat, iedereen er staat in het dorp.’ De zaak loopt inmiddels al een aantal maanden gesmeerd en de ambities blijven: ‘We hopen dan nog meer genesteld te zijn in het dorp, maar eigenlijk is het nu al een groot succes. De saamhorigheid die het heeft gebracht is fantastisch.’

 

Tijdlab

"Tijdlab maakt tijdreizen een beetje mogelijk". Thomas Verhoeven (rechts) is één van de oprichters van Tijdlab waar nieuwe technieken gebruikt worden om oude tijden tot leven te wekken. Zo maken ze hologrammen, 3D-presentaties, virtual Reality- en Augmented Realtily op basis van wetenschappelijke gegevens. "Op deze manier leer je niet alleen iets over een tijd, je beleeft hem ook", aldus Thomas. Het bedrijf is constant in ontwikkeling en moet mee met de techniek. Dit is iets waar Thomas erg enthousiast van wordt. 

 

Van Lente

“Bij Van Lente willen we niet wachten en hopen dat het juiste talent op het juiste moment voor ons gaat kiezen.” Vandaar dat het systeemintegratiebedrijf middels haar Van Lente Academie stageplekken en opleidingstrajecten biedt. Hünkâr Deniz loopt op dit moment zijn snuffelstage bij Van Lente. Zijn docent tipte hem dit bedrijf en dit bleek een gouden tip te zijn. Hünkâr past er namelijk goed. “We mogen na instructie direct met een mooie klus aan de slag, waarbij we de kans krijgen te werken met het nieuwste schakelmateriaal.”

 

Vos Transport

Het verhaal van Vos Transport begint in 1947 in Apeldoorn. De heer Vos begon destijds met één vrachtwagen, maar het bedrijf groeide al snel uit tot een volwaardig Transportbedrijf. Tegenwoordig is het bedrijf te vinden in Deventer en is het onder leiding van Jules Menheere en Jerome Vos. Vos is volgens Jules en Jerome een bedrijf dat zichzelf heeft bewezen en niet meer weg te denken is uit de moderne transportwerld.

 

Wasconnect

Duurzaamheid en besparen kan wel hand in hand gaan! Wasserij Wasconnect biedt een innovatieve oplossing voor bedrijven die wel graag schone bedrijfskleding willen, maar geen complexe leasecontracten of eigen verantwoordelijkheid voor reiniging en onderhoud. Naast dat bedrijven hun uitgave fors verminderen, draagt Wasconnect ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van hun klanten. Er wordt namelijk op duurzame wijze gewassen en het transport is elektrisch. De ambitie is om de komende 5 jaar flink te groeien. Daarom zijn stagiaires ook van harte welkom bij het bedrijf!