Geupload bestand

Logistiek

Logistiek

Dankzij de centrale ligging ontwikkelde Deventer zich tussen 1000 en 1500 al tot een waar handelscentrum. Van dit verleden plukt Deventer nog dagelijks de vruchten. De grootste binnenhaven van Nederland, een goede aansluiting via de A1 en een goede treinverbinding zijn namelijk erg gunstig voor de vestiging van logistieke bedrijven. Daarom zitten er in Deventer ook veel logistieke bedrijven, zoals bijvoorbeeld Vos Transport en Sluyer Logistics. 

Deventer is als stad ook geörienteerd op export, wat terug te zien is in het groot aantal exportbedrijven. Zo heeft Deventer als stad bijvoorbeeld evenveel exportbedrijven als de gehele provincie Noord Brabant. Hierdoor zijn initiatieven als het MKB Trade Office ontstaan, waar exportstimulering een prioriteit is. Daarnaast kunnen bedrijven bij het MKB Trade Office terecht met al hun exportvragen.

…in de Spotlight!

Vos Transport

Het verhaal van Vos Transport begint in 1947 in Apeldoorn. De heer Vos begon destijds met één vrachtwagen, maar het bedrijf groeide al snel uit tot een volwaardig Transportbedrijf. Tegenwoordig is het bedrijf te vinden in Deventer en is het onder leiding van Jules Menheere en Jerome Vos. Vos is volgens Jules en Jerome een bedrijf dat zichzelf heeft bewezen en niet meer weg te denken is uit de moderne transportwerld.

 

Summma

Thijs de Brie is derdejaars HBO-student van de opleiding Ondernemen en Retailmanagement. In het derde jaar staat het lopen van een stage centraal. Dit heeft Thijs gedaan bij Summma International. “Het is een mooi en groot bedrijf met duurzame producten.” De hoofdlocatie is gevestigd in Mexico en de Deventer locatie fungeert als distributiekanaal. Het fijne aan zijn stage vindt Thijs aan Summma dat niet alles vastligt. “Ik hou ervan dat er veel ruimte is voor eigen inbreng wat je vervolgens zelf ook mag uitvoeren.”