Geupload bestand

Maakindustrie

Maakindustrie

Deventer kent van oudsher een sterke maakindustriesector, van bedden tot CV-ketels tot de echte Deventerse kruidkoek, het wordt allemaal in deze mooie stad gemaakt! Verder mag het hebben van een sterke maakindustrie ook blijken uit de cijfers: de maakindustrie is tegenwoordig namelijk goed voor 14% van de banen in de stad en omgeving. 

Deze sterke maakindustriesector heeft Deventer deels te danken aan de ligging van de stad. Deventer heeft namelijk een erg gunstige ligging waardoor de stad ook van oudsher een echte Hanzestad is! Deze ligging is tot op de dag van vandaan nog steeds belangrijk. Want met de grootste binnenhaven van Nederland, een grote snelweg als de A1 en een directe treinverbinding met Duitsland en de randstad is de ligging van Deventer nog steeds gunstig voor het transporteren van producten.

Door deze gunstige ligging zijn er ook genoeg mogelijkheden voor innovatieve bedrijven in Deventer. Er zitten nu al veel innovatieve bedrijven en onderzoeksinstituten in chemie en biotechnologie in de stad. Daarbij ontwikkelt het Deventer bedrijfsleven zich tot koploper in Cleantech: schone technologie voor een groene, energieneutrale toekomst.

Foto: Auping

…in de Spotlight!

Smurfit Kappa

"Smurfit Kappa maakt Deventer vrij van papierafval op World Cleanup Day". Zij hebben met hun kartonnen containers Deventer duurzaam schoongeveegd.

Als wereldspeler op het gebied van papieren verpakkingen, neemt Smurfit Kappa met dit soort projecten een leidende rol in het 'vergroenen' van de verpakkingsindustrie. En zoals zij zelf zeggen: "Om de beste te zijn hebben we de beste mensen nodig." Ben jij de beste? Neem dan een kijkje bij de Talent Ontwikkeling Programma's.