Geupload bestand

Maatschappelijk/Creatieve industrie

Maatschappelijk/Creatieve industrie

Al sinds de veertiende eeuw zit maatschappelijke betrokkenheid in het dna van Deventer. Als grondlegger van de Moderne Devotie was Deventenaar Geert Groote hierin een voorbeeldfiguur. Dit beïnvloedde later ook de bekende theoloog Erasmus, tijdens zijn onderwijsjaren in Deventer. Nog altijd is het maatschappelijk bewustzijn in Deventer aanwezig. Dit vind je terug in organisaties zoals Raster, Tactus en de vele kleinschalige initiatieven in wijken en buurtgenootschappen.

Naast maatschappelijke organisaties zijn er ook veel bedrijven in de creatieve industrie te vinden in Deventer. Dat wordt misschien niet snel verwacht in een oude stad als Deventer, maar met gevestigde bedrijven in vormgeving, sorftwareontwikkeling, kunst en reclame is er aan creativiteit in Deventer geen gebrek! Deventer heeft voor deze creatievelingen zelfs speciale gebieden ontwikkeld waar zij zich kunnen vestigen. Het Havenkwartier is één van deze creatieve hotspots. Hier vind je bedrijven als Studio Wonder of Kunstenlab, die met hun bereik de creatieve industrie in Deventer op de kaart zetten. Daarnaast heeft Deventer de Gasfabriek. Hier wordt gewerkt aan schaalbare, innovatieve business en de nieuwste IT-technologie. Ook zijn hier partijen zoals het Ondernemershuis Deventer en Start!by Saxion gevestigd om ondernemerschap aan te jagen.

Header foto: StreetArtStreets 

…in de Spotlight!

Flowmundo

Waar er een overload aan vacatures is in digital marketing, is er een schaarste aan goede digital marketeers. Kan deze ‘gap’ worden verkleind? Flowmundo biedt hier een oplossing voor: Online marketing studenten krijgen een kans om zich te ontwikkelen tot een young professional, al tijdens de studietijd! Hierbij hebben zij een bijbaan waarin ze worden opgeleid en getraind waardoor ze na het afstuderen direct de nodige werkervaring hebben om in een volwaardige functie te stappen.

 

De Reisgenoot

Het is voor Singer songwriter en stadstroubadour Maarten van Veen door Corona zowat onmogelijk om zijn werk te doen.  “Heel veel wat ik doe draait om de samenkomst van mensen en dat is juist wat nu aan alle kanten vermeden moet worden. Daarom heb ik gevraagd om mee te denken met mijn business. Hierdoor heb ik mijn diensten nu geoptimaliseerd voor een online aanbod en geleerd om meer vraaggericht te denken.”

Lees het hele verhaal van Maarten > 

 

BSR Agency

"Van een lege koelkast naar wereldwijd succes". In 2010 staarde Dillion naar een lege koelkast in een gedeeld appartementje in de binnenstad. Hij woonde destijds samen met vriend en compagnon Rickert Hardon. Ze hadden hun banen opgezegd en gingen focussen op het starten van een internationaal fotopersbureau. Tien jaar en een trip naar America later en BSR Agency is uitgegroeid tot markleider in Nederland op het gebied van fotopers.

 

Raster

‘Over vijf jaar wil ik een A-artiest zijn die door iedereen wordt gebeld. Tegelijkertijd wil ik een positieve invloed hebben op andere jongeren.’ Joshua Deiman dreigde een leven van verkeerde keuzes tegemoet te gaan. Maar met behulp van Shout-Out, een groep jongeren begeleid vanuit Raster, vond Joshua zijn passie en leerde hij verantwoordelijkheden te pakken. Nu heeft-ie een baan, een opleiding en heeft hij als rapper ‘Jochie’ het doel om in de top van de hitlijsten te komen.

 

Wasconnect

Duurzaamheid en besparen kan wel hand in hand gaan! Wasserij Wasconnect biedt een innovatieve oplossing voor bedrijven die wel graag schone bedrijfskleding willen, maar geen complexe leasecontracten of eigen verantwoordelijkheid voor reiniging en onderhoud. Naast dat bedrijven hun uitgave fors verminderen, draagt Wasconnect ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van hun klanten. Er wordt namelijk op duurzame wijze gewassen en het transport is elektrisch. De ambitie is om de komende 5 jaar flink te groeien. Daarom zijn stagiaires ook van harte welkom bij het bedrijf!