Geupload bestand

Zorg

Zorg

'Alleen ga je snel, samen kom je verder'. Dat is wat ze in Salland ook wel het Noaberschap noemen: de verplichting de andere noabers desgewenst met raad en daad bij te staan. Het zorgen voor elkaar zit bij Sallanders in het bloed. Hierdoor zijn er in Deventer dan ook veel zorgondernemingen te vinden.

Zo zijn op landgoed Brinkgreven al eeuwenlang behandelingen voor geestesziektes, sinds 2013 is dit landgoed onderdeel van Dimence Groep. Eén van de grootste spelers op het gebied van mentale gezondheidszorg van heel Oost-Nederland! Naast Dimence Groep vind je in Deventer natuurlijk ook het Deventer Ziekenhuis. Het Deventer Ziekenhuis is de grootste werkgever op het gebied van zorg in Deventer en met hun vooruitstrevende blik is het Deventer Ziekenhuis voortdurend bezig met het verbeteren van de zorg. Zo is het Deventer Ziekenhuis lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Hiedoor worden ontwikkelingen, investeringen en innovatie op de voet gevolgd. Zo maken ze hier steeds meer gebruik van digitale technieken, eHealth, die zorg bij de patiënt thuis leveren mogelijk maakt.

Ook op het gebied van thuisbegeleiding kent Deventer mooie bedrijven denk hierbij bijvoorbeeld aan Carinova. Zij helpen onder andere bij het organiseren van het huishouden, opvoeden van kinderen en leren omgaan met geld. Naast dit bestaande aanbod is er genoeg ruimte voor nieuwe ideeën. Zo startte in 2017 het project ‘Living well with Anne’, waar Hi-Tech wordt ingezet voor de zorg en welzijn van mensen, die ondersteuning thuis nodig hebben. Want betere zorg begint met een goed idee!

…in de Spotlight!

Saar aan huis

"Saar aan Huis is een snelgroeiende organisatie voor ouderenzorg en aanvullende mantelzorg. Onze organisatie heeft locaties in heel Nederland." Linda Roodhuizen is vestigingsmanager in Deventer. Zij kent de regio goed en helpt klanten de juiste zorg te vinden. Linda vindt het belangrijk dat er een goede klik is tussen de cliënt en "de Saar", zodat de cliënt zich volledig op zijn gemak voelt.