Geupload bestand

Bergweide 3

Op bedrijventerrein Bergweide 3, was decennialang drukkerij Roto Smeets gevestigd. Toen de werkzaamheden van dit bedrijf in het voorjaar van 2019 volledig stil kwamen, ten gevolge van het faillissement heeft het bijna twee jaar geduurd voor duidelijk werd wat er mee zou gaan gebeuren. Sinds maart 2021 is SVE Group eigenaar van dit terrein dat bijna 60.000 m2 beslaat. Dit terrein zal in de nabije toekomst worden ontwikkeld tot wonen en werken en wordt daarom omgedoopt tot Rotokwartier. Het terrein ligt nabij het centrum en heeft goede verbindingen naar de A1. De bedrijvigheid varieert van productie, grafimedia, technische handel en groothandel tot kleine productiebedrijven of dienstverleners. Daarnaast zijn er verschillende kantoorpanden en bedrijfsverzamelgebouwen te vinden. In de afgelopen jaren is de infrastructuur van Bergweide 3 compleet vernieuwd, zodat dit bedrijventerrein klaar is voor de toekomst.

Bergweide 3

Hoe het nu is...

Bergweide 3 behoort tot de oudere bedrijventerreinen van Deventer. De openbare ruimte is ca. 15 jaar geleden helemaal vernieuwd en daarmee functioneel aan de huidige bedrijvigheid. Het is daarmee een goed functionerend gemengd bedrijventerrein met vooral lichte bedrijvigheid. Het is een kansrijke locatie voor toekomstbestendige bedrijvigheid. Het terrein wordt daar het komende decennium op voorbereid met als katalysator het Rotokwartier waar naast werken ook gewoond kan worden

Cijfers en meer

Speerpunt Dicht bij het centrum
Oppervlakte 156 ha (gecombineerd)
Milieucategorie 2-5
Bedrijven 100+
Pt-Ft personeel 2500+
Kavels Beperkt
Zichtlocaties A1 Ja
Watergebonden Nee

 

Zij zitten er al!

Typisch Bergweide 3

Bergweide 3 ligt vlak tegen het historische stadscentrum van Deventer aan. Met alle voorzieningen die de stad te bieden heeft binnen handbereik. Er zitten hier een veelheid aan bedrijven, waaronder de brandweer, de TechniCampus en een aantal bedrijfsverzamelgebouwen. Dankzij de recente revitalisering heeft Bergweide 3 een aantrekkelijke uitstraling voor uiteenlopende ondernemingen.

Beschikbaarheid?

Op Bergweide 3 zijn momenteel geen bouwkavels beschikbaar. Aangezien de nieuwe indeling van het Rotokwartier voor 4hA uit wonen en 3hA uit werken zal bestaan komen er binnen enkele jaren mooie kansen voor creatieve en innovatieve bedrijven. Voor actuele beschikbaarheid op het complete bedrijventerrein verwijzen wij graag naar de Bedrijfsmakelaar.

Toekomstplannen?

Bergweide 3 is een bruisende, creatieve, kleinschalig opgezette multifunctionele werkwijk waar ondernemen, werken, wonen en voorzieningen zijn gecombineerd. Op de voormalige Roto-locatie (Rotokwartier) ligt het zwaartepunt op de combinatie wonen en werken en dit zwaartepunt verschuift naar werken richting de bufferzone tussen Bergweide 3 en Bergweide 4 ten oosten van de Hanzeweg. Door juridische verankering in het instrumentarium dat de functiemenging voor lange termijn borgt, kunnen al deze functies (en bijbehorende belangen) in harmonie naast elkaar bestaan.

Bergweide 3 biedt een aantrekkelijk en onderscheidend vestigingsklimaat voor (jonge) ondernemers en startups in de zogenoemde nieuwe economie (duurzaamheid en energietransitie, circulaire economie, smart industry en smart logistics, e-commerce), dienstverlening passend in dit gebied, techniekonderwijs (TechniCampus) en creatieve stedelingen die zich thuis voelen in een levendige omgeving als deze.

Contact

Bedrijvenparkmanagement | Postbus 635 | 7400 AP Deventer
Parkmanager: Mark van Mast | T 06-10983746 | m.vanmast@pmdeventer.nl
Bedrijvenloket gemeente Deventer: Theo van Raaij en Marthijn Koorenhof | gemeentelijk accountmanager | 0570 – 69 51 86 | accountmanagement@deventer.nl