Geupload bestand

Havenkwartier

Een broeinest van creatief ondernemerschap. Dat is het Havenkwartier in Deventer. Op dit voormalige haventerrein ontwikkelt zich een inspirerende hotspot voor kennis, kunst, creativiteit en innovatie. Op loopafstand van het historische centrum vinden we het Havenkwartier. Een voormalig haventerrein dat opnieuw wordt ontwikkeld. Oude loodsen ondergaan een metamorfose tot creatieve broedplaats voor ondernemende en creatieve mensen. De combinatie van wonen en werken op het westelijke deel, aantrekkelijke horeca en de unieke uitstraling maken het Havenkwartier tot een gewilde plek.

Fotocredit: Havenkwartier

Havenkwartier Deventer

Hoe het nu is...

Het Havenkwartier ligt op loopafstand van het stadscentrum en tegelijk aan de hoofdas naar de A1. Dit voormalig havengebied wordt volledig opnieuw ontwikkeld. Zo ontstaat een broeinest voor kennis en creativiteit, innovatie en inspiratie. Geen wonder dat deze creatieve hotspot bijzondere ondernemers aantrekt, zoals het Kunstenlab, bedrijfsverzamelgebouwen voor creatieve en technische dienstverleners, adviseurs en theatermakers. Bovendien biedt het Havenkwartier ruimte voor evenementen en nieuwe horeca.

Cijfers en meer

Speerpunt Creatieve hotspot
Oppervlakte 13 ha
Milieucategorie 1-3
Bedrijven  90+
Pt-Ft personeel 400+
Kavels woon-werk Ja
Zichtlocaties Ja
Watergebonden Mogelijk

 

…in de Spotlight!

Burnside

Hij was jong, ambitieus én verliefd. Dat laatste zorgde ervoor dat Herm Golbach zijn geboortedorp verruilde voor Deventer. De eerste twee zorgden voor een nieuwe wind in de stad. Letterlijk. 

'Nu de eerste havenarm uitontwikkeld is, is het tijd voor de tweede arm. Wat mij betreft houden we die authentiek. Ruig, creatief, net niet af zeg maar. Elke stad heeft een plekje nodig waar ondernemers nog echt kunnen pionieren. Een stadstrandje met lekker barretje waar je nooit meer weg wilt gaan. Reuring tijdens en na een drukke werkweek. Creatieven die elkaar kunnen ontmoeten en aansteken om nog meer moois te maken. Daar is hier nog ruimte voor. Ik hoop dat dat zo blijft…’

Benieuwd naar zijn hele verhaal? Je leest het hier!

 

Typisch Havenkwartier

Oude industriepanden, silo’s, de havenkade, de nabijheid van de sluis... Het Havenkwartier is de ideale plek voor een inspirerende creatieve hotspot. Een broeinest waar kennis, creativiteit, kunst en ondernemerschap samenkomen, elkaar bestuiven en zich verder

ontwikkelen. Het bijzondere industriële erfgoed geeft het Havenkwartier z’n unieke sfeer. Hier ondergaan karakteristieke oude loodsen een metamorfose tot bedrijfsverzamelgebouwen, waar alles mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere horeca of de combinatie van wonen en werken. Er zijn zelfs kavels beschikbaar voor nieuwbouw. Dit alles maakt het Havenkwartier tot een gewilde locatie.

Beschikbaarheid?

Vrije ruimte op de eerste havenarm is nauwelijks te verkrijgen. Met de ontwikkeling van de tweede havenarm lijkt er weer ruimte te komen voor nieuwe ondernemers. Hier moet de raad zich nog over uitspreken, dus voor actuele beschikbaarheid op dit bedrijventerrein verwijzen wij graag naar de bedrijfsmakelaars.

 

Toekomstprofiel

In 2030 is Het Havenkwartier conform het ontwikkelingsplan ‘Havenkwartier; ruimte voor ideeën’ volledig getransformeerd naar een levendige, creatieve stadswijk waar industrieel erfgoed, gecombineerd met nieuwbouw zorgt voor een karaktervol stedelijk vestigingsklimaat. Het Havenkwartier is ook in 2030 een gewilde vestigingslocatie voor ondernemers in de creatieve sector, kunst en cultuur, leisure en horeca. In de komende 5 jaar gaat er veel wijzigen in het Havenkwartier: de tweede havenarm zal verder worden ingericht!

Dit vraagt wellicht om wat extra uitleg. We spreken immers over het Havenkwartier, wat zowel de eerste als de tweede havenarm betreft. Toch kennen veel mensen vooral de eerste havenarm. Deze is volledig ontwikkeld en bruist als nooit tevoren. De tweede havenarm is bekend van Burnside en Pontmeijer. Op deze locatie zitten nog veel locaties die een opknapbeurt kunnen gebruiken en komen er waarschijnlijk nog kavels beschikbaar.

Contact

Bedrijvenloket gemeente Deventer: Theo van Raaij en Marthijn Koorenhof | gemeentelijk accountmanager | 0570 – 69 51 86 | accountmanagement@deventer.nl