Geupload bestand

Toplocatie tussen de IJssel en de aanrijroute naar het centrum. Direct aan de A1, langs de poort naar de stad, heeft Bergweide 5 uitstekende verbindingen. Dankzij de ligging aan de IJssel, liggen er vestigingskansen voor bedrijven in de logistieke sfeer, zoals container- of bulkgoederen. 

Bedrijven met een landelijk tot internationaal ambitieniveau, die behoefte hebben aan dienstverleners in de directe nabijheid, die hen ondersteunen op bijvoorbeeld financieel, creatief, juridisch of technisch gebied zitten hier ook goed. Naast verschillende bedrijfsgebouwen zijn er ook kavels beschikbaar op het innovatiedistrict. Het terrein ligt op loopafstand van het Havenkwartier, de Deventer hotspot voor creatieve dienstverleners.

Innovatiedistrict

Hoe het nu is...

Gelegen tussen de mainport naar de stad en de rivier de IJssel, combineert Bergweide 5 een sterke verbinding met de binnenstad met een directe ontsluiting op de A1. Belangrijke bedrijven op dit terrein zijn Nouryon, dat hier actief is met een groot Research Lab, en het Postillion Hotel, een belangrijk trefpunt voor zakelijke ontmoetingen en conferenties.

Bergweide 5 ligt direct aan de IJssel en heeft twee inactieve havenarmen. Er liggen dus volop vestigingskansen voor watergebonden bedrijvigheid en industrie (tot en met milieucategorie 5).

Cijfers en meer

Speerpunt Binnenhavens
Oppervlakte 154ha (gecombineerd)
Milieucategorie 2-5
Bedrijven 35+
Pt-Ft personeel 1800+
Kavels Beperkt
Zichtlocaties Ja
Watergebonden Mogelijk

 

…in de Spotlight!

1618 Vastgoed

Gabriël Bosch is zeer goed bekend met Deventer en haar bedrijventerreinen. Met zijn partner Meindert Pesman runt hij 1618 Vastgoed, waar zij herbestemming van monumentaal erfgoed én realisatie van de monumenten van morgen hoog in het vaandel hebben staan. De Gasfabriek en Project staal in het Havenkwartier zijn daar mooie voorbeelden van.

'Deventer kenmerkt zich door actieve ondernemers. Althans; de ondernemers die ik ken, houden van doorpakken. Kansen zien en ook de handen uit de mouwen steken om te pionieren. Fouten maken is minder erg dan het überhaupt niet te proberen. Daarnaast is het natuurlijk een prachtige stad met een rijke historie, waar je graag je bijdrage aan wil leveren. Het erfgoed wordt goed bewaakt en heeft in veel gevallen een mooie (her)bestemming. De culturele faciliteiten zijn goed en er zijn plannen voor extra uitbreiding. De enige kanttekening die ik nu zou kunnen maken is dat bij een aantrekkelijk en succesvol Deventer, de ruimte om te ondernemen steeds schaarser wordt.' 

Benieuwd naar zijn hele verhaal? Je leest het hier!

 

Typisch Innovatiedistrict

Het innovatiedistrict ligt centraal aan de belangrijkste verbindingsas tussen de stad en de A1. Aan de IJssel is er ruimte voor nieuw te ontwikkelen en uit te geven bedrijfskavels. Volop vestigingskansen dus voor bedrijven. Daarnaast zijn er ook historische bedrijfsgebouwen tevinden op Bergweide 5. Het terrein ligt bovendien in het verlengde van de innovatie-as die de bedrijventerreinen verbindt met de Stadscampus De Kien, waar verschillende kennisintensieve bedrijven actief zijn.

Beschikbaarheid?

Voor actuele beschikbaarheid op dit bedrijventerrein verwijzen wij graag naar de bedrijfsmakelaars.

Toekomstprofiel

Het innovatiedistrict, gelegen aan de hoofdentree naar de stad, is in 2030 het innovatiemilieu van Deventer. Hier vinden we het S/Park en de Gasfabriek. S/Park is een industrieterrein met een zware milieucategorie bedrijven, die werkzaam zijn in de chemie en aanverwante sectoren. Een uniek terrein waarvan er nog maar een paar in Nederland beschikbaar zijn en dan ook nog eens vlak bij een beroepshaven.

De naastgelegen Gasfabriek is het zakelijke innovatiecentrum (business innovation centre) van Deventer. Hier worden nieuwe businessmodellen, producten en diensten met veelal schaalbare IT-Tech, ontwikkeld. Studenten, start-ups en niet-industriële innovatieve bedrijven hebben hier een plek en worden voorzien van alle gemakken zoals een grand café, conferentieruimtes en dergelijke.

Bij de entree is een transferium gerealiseerd voor bezoekers van de stad en medewerkers van bedrijven om vandaar met duurzame en slimme vervoermiddelen naar de plek van bestemming te worden gebracht. Rondom het transferium vinden we faciliteiten voor bezoekers en ondernemers in de vorm van horeca, hotels, laadpunten, een infopunt en veel meer.

Contact

Bedrijvenparkmanagement: | Postbus 635 | 7400 AP Deventer
Parkmanager: Mark van Mast | T 06-10983746 | m.vanmast@pmdeventer.nl
Bedrijvenloket gemeente Deventer: Theo van Raaij en Marthijn Koorenhof | gemeentelijk accountmanager | 0570 – 69 51 86 | accountmanagement@deventer.nl