Geupload bestand

Vanaf het historische centrum naar de A1 slingert een lint aansprekende kennisintensieve bedrijven en instellingen: De Kennisboulevard. Innovatieve, kennisgerichte bedrijven zoeken elkaar graag op in Deventer. De kennis- en informatiesector is zo duidelijk aanwezig, dat deze bedrijven samen een bedrijventerrein op zich vormen. Vanaf het historische centrum van de Hanzestad slingert deze kennisboulevard zich via de Handelskade en de uitvalswegen naar de A1. De Kennisboulevard vormt een inspirerende omgeving voor bedrijven en instellingen, die kennis willen delen en innoveren.

Kennisboulevard

Hoe het nu is...

Kennisboulevard slingert zich als een lint vanaf de binnenstad van Deventer langs de Handelskade en de uitvalswegen naar de A1. Hier vinden we een langgerekt cluster (inter) nationaal opererende kennisbedrijven. Van ingenieursbureaus, softwareontwikkelaars, instellingen voor (hoger) onderwijs en de gemeente tot bedrijven in de ICT, (agro-)food, chemie, grafimedia, financieel, juridisch, bouw en logistiek. Dit gebied loopt als een rode draad door verschillende bedrijventerreinen, maar kan door z’n kennisintensieve karakter heel goed als een zelfstandig bedrijventerrein gezien worden.

Cijfers en meer

Speerpunt Kennisintensief
Oppervlakte 100+ ha
Pt-Ft personeel 2000+
Zichtlocaties aan A1 Ja

…in de Spotlight!

Witteveen + Bos

Kantoor houden in de binnenstad? Waarom niet! Voor Witteveen + Bos was het een bewuste keuze om zich te vestigen in het centrum van Deventer. We spreken met algemeen directeur Wouter Bijman over hun keuze voor één uitgebreide locatie, ondernemen in Deventer en het ambitieuze project ‘De Kien’ die een brug zal slaan tussen studenten en het bedrijfsleven.

‘De stad heeft grootse ambities, maar is qua omvang nog kleinschalig. Hierdoor zijn de lijnen kort en mensen heel benaderbaar. Ik kom zelf uit het westen en was positief verrast door deze mate van saamhorigheid. Het ondernemersklimaat is goed: wanneer je het nodig hebt, word je goed geholpen door bijvoorbeeld een gemeente of DEP. Dat merk ik zowel binnen onze organisatie, als binnen de Kien. Daar heerst bijna een gemeenschap gevoel als je begrijpt wat ik bedoel.’

Benieuwd naar zijn hele verhaal? Je leest het hier!

 

Typisch Kennisboulevard

De meeste bedrijven, die deel uitmaken van de Kennisboulevard liggen direct aan de belangrijkste verkeersassen van Deventer, veelal op zichtlocaties. De bebouwing is zeer divers: van gloednieuwe kantoorcomplexen tot historische locaties, bijvoorbeeld in de binnenstad of aan oude kades. De nabijheid van de historische Hanzestad Deventer – met al haar voorzieningen op cultureel gebied – en een instelling voor hoger beroepsonderwijs maakt deze kennisboulevard compleet.

Beschikbaarheid en contact

Voor actuele beschikbaarheid verwijzen wij graag naar de bedrijfsmakelaars

Voor overige vragen kunt u terecht bij het bedrijvenloket van de gemeente Deventer. 

Theo van Raaij en Marthijn Koorenhof | gemeentelijk accountmanager | 0570 – 69 51 86 | accountmanagement@deventer.nl