Ruim van opzet, gunstig gelegen aan de A1: bedrijventerrein Kloosterlanden is de ideale locatie voor grootschalige productiebedrijven. Met meer dan 300 bedrijven is Kloosterlanden het grootste bedrijventerrein van Deventer. Door de ruime opzet biedt het mogelijkheden aan een zeer divers palet bedrijven. De locatie is ideaal voor zowel kleine als grote productiebedrijven, maar ook transportbedrijven en kennisintensieve bedrijven en kantoren voelen zich thuis op dit veelzijdige terrein. Dit is vooral te danken aan de uitstekende ligging aan de A1 en de verbinding met het centrum en het achterland.

Kloosterlanden

Hoe het nu is...

Door de omvang en het grote aantal bedrijven is Kloosterlanden zeer divers. Het bedrijventerrein is zeer ruim opgezet. Vandaar dat grootschalige productiebedrijven in bijvoorbeeld verpakking en food hier graag zitten. Maar ook bedrijven in de bouw, logistiek, grafimedia, technische handel en groothandel, staal, zeepindustrie en chemie hebben voor Kloosterlanden gekozen. Een deel van dit terrein, langs de Poort van Deventer naar en door de stad, is de Kennisboulevard. Hier vindt u kennis gerelateerde bedrijven als ingenieursbureaus, softwareontwikkelaars, financiële en juridische dienstverleners.

Cijfers en meer

Speerpunt Groot en direct aan de A1
Oppervlakte 110 ha
Milieucategorie 1-5
Bedrijven 400+
Pt-Ft personeel 8.500+
Kavels Beperkt
Zichtlocaties aan de A1 Ja
Watergebonden Ja

 

…in de Spotlight!

Ans van Amerongen vastgoed

Ans van Amerongen wordt door insiders ook wel de burgemeester van de Keulenstraat genoemd. Niet zo gek, als je bedenkt dat zij sinds 2000 kantoor houdt in deze straat.

De Keulenstraat kenmerkt zich door een bepaalde mate van saamhorigheid. Veel bedrijven zitten al jaren aan deze straat. Door de luxe van meerdere panden, kan van Amerongen flexibel meebewegen met de wensen van de ondernemers. ‘Met vijf verschillende panden is er altijd wel ergens ruimte vrij of komt dat op termijn. Door met de huurders in contact te blijven, weet ik wat er speelt en welke wensen of ambities zij hebben.'

Over Kloosterlanden is zij overwegend tevreden: 'het is prachtig groen en van de wandelpaden en zitplekken buiten wordt gretig gebruik gemaakt. Ja, het ondernemersklimaat hier is heel goed en daar ben ik trots op!’

Benieuwd naar haar hele verhaal? Je leest het hier!

 

Typisch Kloosterlanden

Kloosterlanden is een goed doorontwikkeld, volwassen en compleet bedrijventerrein. Zo is er cameratoezicht en parkmanagement. Kloosterlanden trekt bedrijven aan van nationale en internationale allure. Aan een doorgaande weg vinden we een omvangrijk cluster detailhandel met onder andere automotive, vrijetijd, interieur en doe het zelf. Het terrein is bovendien volop in beweging: diverse locaties wisselen van eigenaar en functie en er zijn beperkt kavels beschikbaar. Delen van het park zijn zeer recent opnieuw ontwikkeld, met name de kantoorlocaties langs de Poort van Deventer. Dankzij de ligging aan deze stadsas en aan de A1 heeft Kloosterlanden veel aantrekkelijke zichtlocaties.

Beschikbaarheid?

Voor actuele beschikbaarheid op dit bedrijventerrein verwijzen wij graag naar de bedrijfsmakelaars.

Toekomstprofiel

Kloosterlanden is ook in 2030 de plek voor de (duurzame) maakindustrie, handel, bouw en logistiek. Het is de perfecte vestigingslocatie voor grotere bedrijven die hier ongehinderd werken aan het toevoegen van waarde aan producten en diensten en die daarmee een stevig fundament leggen onder de Deventer economie en het profiel van duurzame maakstad. Een aantal productiebedrijven dat is teruggekeerd uit de zogenoemde lagelonenlanden heeft zich hier gevestigd. Ondanks de middelgrote tot grote schaalgrootte is het voor de werknemers aangenaam om er te werken. Er is voldoende ruimte voor beleving en beweging. Er zijn fiets- en wandelpaden aangelegd en de daken liggen vol zonnepanelen.

De opwekte elektriciteit wordt zoveel mogelijk gedeeld tussen de bedrijven alvorens deze het net op gaat. In verwarming van panden en processen wordt voorzien door elektrificering en wordt er gebruik gemaakt van waterstof en/of biogassen. Hiervoor wordt een slimme infrastructuur opgetuigd. Vanaf de snelweg A1 is goed te zien dat we mooie bedrijven hebben en dat medewerkers het er naar de zin hebben door een parkachtig gebied tussen de snelweg en het bedrijventerrein.

Contact

Bedrijvenparkmanagement | Postbus 635 | 7400 AP Deventer
Parkmanager: Mark van Mast | T 06-10983746 | m.vanmast@pmdeventer.nl
Bedrijvenloket gemeente Deventer: Theo van Raaij en Marthijn Koorenhof | gemeentelijk accountmanager | 0570 – 69 51 86 | accountmanagement@deventer.nl